Het leven van dieren bij de piramides: afranselingen, uitputting, leed en de dood

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

Kamelen en paarden die worden gebruikt voor toeristische attracties op populaire locaties in Egypte worden afgeranseld, op de testikels geslagen en krijgen geen rust, terwijl dode dieren als afval worden gedumpt. Ondanks hun beloften heeft de Egyptische regering niets gedaan om de mishandeling van dieren op populaire toeristische locaties te stoppen.

In 2019 onthulden onderzoeken van PETA Azië op de belangrijkste toeristische trekpleisters van Egypte, waaronder de Grote Piramide van Gizeh en de koninklijke graftombes van Luxor, de ontstellende mishandeling van paarden en kamelen die gedwongen werden om toeristen in koetsen te vervoeren of om als fotorekwisieten te dienen in de verzengende hitte zonder voldoende schaduw of voedsel.

Toen het eerste onderzoek bekend werd, beloofde het Egyptische Ministerie van Toerisme en Oudheden om ingrijpende veranderingen door te voeren. Maar toen de onderzoekers van PETA Azië jaren later, in 2023 en 2024, terugkeerden, bleven de omstandigheden hetzelfde. De autoriteiten hadden niet eens de moeite genomen om de eenvoudigste beloften na te komen, namelijk het bieden van voldoende schaduw voor de wanhopig hete dieren bij de piramides. In correspondentie met PETA gaf een woordvoerder van het ministerie toe dat het doel van eventuele verbeteringen ten goede kwam aan de toeristen, niet aan de mishandelde dieren.

Bekijk alsjeblieft de volgende video volledig om de ernst van de wijdverbreide mishandeling van paarden en kamelen in Egypte te begrijpen. Deel het daarna met je vrienden en familie.

Dode paarden en een kameel gedumpt als afval

Paarden worden gedwongen om toeristen te dragen in verzengende temperaturen, en terwijl ze worstelen om dat te doen, worden ze routinematig afgeranseld, zelfs als ze uitgeput zijn. De dieren zijn constant hongerig en moe en ze krijgen geen veterinaire zorg voor hun wonden en verwondingen.

Onderzoekers van PETA Azië gingen achter de muur van het toeristische gebied met kaartjes bij de piramides en vonden elke dag de dode lichamen van paarden die op een hoop met afval waren gedumpt. Ze vonden ook een kameel. Waarschijnlijk werden de dieren doodgewerkt. Op een steenworp afstand van de rottende lichamen aasden ondervoede paarden tussen het afval naar voedsel. Bij één bezoek vonden onderzoekers een paard dat nauwelijks nog leefde en was achtergelaten om in ondraaglijke pijn te sterven.

 

Autoriteiten werken samen met dierenmishandelaars

In plaats van de schandelijke mishandeling te stoppen, werken de politie en overheidsinstanties schaamteloos samen met de dierenhandelaren om bezorgde bezoekers van de toeristische trekpleisters te intimideren. Een keer hielden de politie en een vertegenwoordiger van het Ministerie van Toerisme en Oudheden een parkbezoeker aan die foto’s had gemaakt bij de piramides en eisten dat de bezoeker alle foto’s en video’s van de kamelen en paarden zou wissen, met de valse bewering dat het tegen de wet is om ze te fotograferen. De SD-kaart van de bezoeker werd vervolgens gewist en in beslag genomen. Terwijl dit gebeurde werden de paarden om hen heen met geweld geslagen, maar dat kon de autoriteiten niets schelen.

Kamelen geslagen met wapenstokken

Op de beruchte Birqash kamelenmarkt, waar veel kamelen worden verkocht aan de toeristenindustrie om te worden gebruikt als fotoprops op toeristische trekpleisters, ontdekten onderzoekers van PETA Azië dat kamelen nog steeds worden mishandeld en vonden ze kamelen waarvan de keel onlangs was doorgesneden. Mannen mishandelden de dieren door ze te duwen en te slaan met wapenstokken. Handelaren trokken aan de lippen en oren van de dieren, sloegen ze en prikten in hun testikels.

Kamelen uit de toeristenindustrie worden ook verkocht aan slachthuizen om stukken vlees te worden. Ze worden voor elkaar en zelfs in het bijzijn van kinderen gedood. Een kameel wiens keel was doorgesneden bleef vier pijnlijke minuten lang trappen, waarna een andere werker met een machete in zijn of haar nek hakte.

Neem actie!
Toeristen die betalen voor een ritje op een kameel of paard houden deze wrede praktijken in stand. Als je van plan bent Egypte te bezoeken, laat dieren er dan buiten.

Het is al jaren geleden dat het Egyptische Ministerie van Toerisme en Oudheden voor het eerst beloofde om veranderingen aan te brengen voor de dieren die lijden bij de piramides, maar er is absoluut niets gedaan. Dring er alsjeblieft bij de Egyptische autoriteiten op aan om een einde te maken aan deze wreedheid en een verbod in te stellen op het gebruik van paarden en kamelen om bezoekers te vermaken bij de piramides en andere toeristische trekpleisters.