Recept: De lekkerste double chocolate vegan Oreo brownies
Iedere veganist weet dat Oreo’s in Nederland veganistisch zijn (net als deze heerlijke snacks), maar deze brownies zijn ongeëvenaard! Deze lekkere traktaties, gemaakt door Sanne de Rooij van Living the Green Life, zijn makkelijk te maken en waarschijnlijk de lekkerste die je ooit hebt geproefd!
Ingrediënten
75 g medjool dadels
250 ml amandelmelk
1 hele rijpe banaan
80 ml kokosolie
250 g meel (125 g havermeel en 125 g amandelmeel)
2 tl bakpoeder
40 g rauw cacaopoeder
30 g kokosbloesem suiker
5 Oreo koekjes (of meer)
40 g pure vegan chocolade
Bereidingswijze
- Doe de dadels, samen met de amandelmelk en de banaan in je blender of keukenmachine. Mix tot je een dik beslag hebt. Smelt ondertussen de kokosolie in een klein pannetje. Giet het beslag in een kom en roer hier de gesmolten kokosolie bij. Roer goed door elkaar.
- In een ander bakje zet de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, cacao, kokosbloesem suiker) en meng goed.
- Schep de droge ingrediënten bij de ‘natte’ ingrediënten en roer dit door elkaar.
- Breek de Oreo’s in kleine stukjes en doe hetzelfde met de pure chocolade.
- Verwarm je oven voor op 180 graden en vet je bakvorm in met kokosolie. Doe het beslag in de bakvorm en druk hier de chocolade en Oreo’s in. Bewaar wel wat Oreo’s als topping. Hierdoor zien de Oreo brownies er NOG beter uit!
- Zet de vegan Oreo brownies 25 minuten in de oven. Prik er een sate prikker in om te kijken of hij van binnen ook goed is. Wanneer de prikker er droog uit komt is hij klaar! Laat de brownies goed afkoelen voordat je hem in grote stukken snijdt.
Yum! Laat ons weten op Twitter (@PETANederland) als je ze gaat maken en als je op zoek bent naar meer recepten en inspiratie voor een wreedheidvrije levensstijl, download ons gratis veganistisch starterspakket hieronder.