Er wordt vlakbij de Olympische Spelen hondenvlees geserveerd
Geschreven door Lillian Trahan, PETA US
De Zuid-Koreaanse overheid biedt financiële stimulansen aan restaurants (Engels) naast het Olympisch Stadion en in de buurt van andere belangrijke Olympische sporthallen om hen over te halen om geen hondenvlees te serveren tijdens de Spelen. Eetgelegenheden wordt ook gevraagd om borden die reclame maken voor hondenvlees te verwijderen of te verbergen. Bijna alle restaurants hebben geweigerd. Ook zijn hondenvleesbedrijven in de buurt van Olympische evenementen niet van plan te verhuizen of tijdelijk te sluiten.
Ik heb zelf een half-Amerikaanse en half-Koreaanse achtergrond en wil daarom niet dat de hondenvleessector onder het tapijt geveegd wordt. Terwijl de ogen van de wereld op Pyeongchang zijn gericht, verdienen de 2,5 miljoen honden die elk jaar in Zuid-Korea voor vlees worden gedood het dat de schijnwerpers ook op hun lijden worden gezet.
Honden die in deze wrede industrie worden gebruikt, worden vaak geslagen, geëlektrocuteerd, of verbrand of hun schedels worden ingeslagen.
Maar activisten boeken aanzienlijke vooruitgang. Groepen zoals PETA’s vrienden bij CARE (Coexistence of Animal Rights on Earth) helpen om het eten van hondenvlees drastisch te verminderen. Het wordt nu voornamelijk gegeten door de oudere generaties – jongere mensen willen het niet. Veel gezinnen, zoals de mijne, hebben het nooit gegeten en zijn blij met de daling in de verkoop van hondenvlees. Honden en katten worden steeds vaker gezien als metgezellen en het aantal huishoudens met een hond of kat is toegenomen tot een op vijf. Zelfs de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in heeft een hond geadopteerd die gered was van een hondenvleeskwekerij. En vrijwilligersgroepen werken eraan om honden te redden en de fokkerijen te sluiten.
Enorme internationale evenementen zoals de Olympische Spelen – en de media-aandacht die daarmee gepaard gaat – bieden miljoenen meer mensen de kans om meer te weten te komen over de handel in hondenvlees en om er een einde aan te maken. Bezoekers en deelnemers adopteren honden en melden zich aan als ‘vluchtvrijwilligers’, die honden die uit de industrie zijn gered begeleiden naar een nieuw gezin in andere landen.
Jij kunt ook helpen.
Het adopteren van een hond die is gered uit de hondenvleessector is natuurlijk bewonderenswaardig. Maar overal ter wereld lijden dieren met net zo veel persoonlijkheid en evenveel intellect op weg naar de etenstafel. Het adopteren van een Zuid-Koreaanse hond redt één dier uit de vleesindustrie. Maar overschakelen op een vegan dieet spaart meer dan 100 dierenlevens per jaar. Wanneer het gesprek zich wendt tot de handel in hondenvlees, zoals het de komende weken vaak zal doen, wees dan niet bang om je uit te spreken en duidelijk te maken dat er ook andere dieren lijden in de vleesindustrie, niet alleen honden – en dat ze het allemaal verdienen om te blijven leven.
Bestel gratis veganistische starterkits om bij de hand te hebben