Zo maak je heerlijke vegan pannenkoeken met maar drie ingrediënten
Pannenkoeken kun je makkelijk vegan maken – en Nationale Pannenkoekdag is het moment om zoveel pannenkoeken te eten als je op kunt!
Voor dit pannekoekrecept van The Everyday Veggie heb je maar drie ingrediënten nodig: bloem, amandel- of sojamelk en kokosolie.
Klinkt dat te eenvoudig om waar te zijn? Probeer het zelf – zo makkelijk is het om heerlijke pannenkoeken te maken.
Vegan pannenkoeken
130 g bloem
240 ml plus 1 el amandelmelk of sojamelk
3 el gesmolten kokosolie, plus meer voor het bakken
- Meng de bloem en de amandelmelk in een kom tot een glad geheel zonder klontjes.
- Roer de kokosolie erdoor en zet het beslag 5 minuten in de koelkast.
- Zet een koekenpan een paar minuten op matig vuur.
- Doe een beetje kokosolie in de pan en smeer het met een stuk keukenrol uit over de bodem.
- Haal de pan van het vuur en giet er ongeveer een half kopje (120 milliliter) beslag in.
- Beweeg de pan om het beslag over de bodem te verspreiden.
- Zet de pan weer op het vuur, schud hem zachtjes heen en weer en draai de pannenkoek om zodra die rond glijdt in de pan en er luchtbellen te zien zijn.
- Bak ongeveer net zo lang aan de andere kant.
- Leg de pannenkoek op een bord en herhaal het proces voor de volgende pannenkoek.
- Serveer met suiker en citroensap.
- Herhaal totdat al het beslag op is – of tot je vol zit!
Voor 5 tot 6 pannenkoeken
Teken onze 30-daagse vegan eed
Leg deze Nationale Pannenkoekdag onze 30-daagse vegan eed af. Elke week sturen we je maaltijdplannen, recepten en tips voor een uitgebalanceerd dieet, vegan kleding en dierproefvrije cosmetica en laten we zien hoe je op andere manieren medeleven kunt tonen voor dieren.
Dank aan The Everyday Veggie voor dit recept en deze foto.