Crisis na crisis in de Filippijnen, maar PETA Azië redt de dag

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

Slechts enkele dagen nadat PETA Azië snel ter plaatse was om broodnodige veterinaire zorg te bieden en honden- en kattenvoer uit te delen aan families die getroffen waren door de verwoestende tyfoon Gaemi, sprong het team opnieuw in actie. Ze weigerden zich door de overstroming te laten ontmoedigen of hun missie om de dakloze dierencrisis in de Filipijnen aan te pakken, te verslappen.

Dierenartsen maakten hun scalpels gereed en gingen aan de slag in de gratis sterilisatiekliniek van PETA Azië, waar ze op één dag maar liefst 522 honden en katten steriliseerden! De vorige kliniek in hetzelfde gebied had geresulteerd in een ellenlange wachtlijst, dus het team ging meteen verder waar ze gebleven waren om ervoor te zorgen dat niemand over het hoofd werd gezien.

Onze medewerkers en vrijwilligers hebben zelf ook grote indruk gemaakt door maar liefst 997 dieren in slechts een maand tijd te steriliseren. Met één knip per keer helpen ze een betere toekomst voor honden en katten te verzekeren en geven ze iedereen iets om blij van te worden.

Hoe jij dieren over de hele wereld kunt helpen

PETA’s Global Compassion Fund voorziet in vitale middelen voor teams in Jordanië, de Filippijnen, Oekraïne en elders om dieren te helpen die anders zouden lijden en zich zouden voortplanten. Of ze nu te maken hebben met catastrofale gebeurtenissen of een overpopulatiecrisis, deze teams bieden hulp en maken duurzame veranderingen om het leven van dieren te verbeteren.

Dit fonds wordt uitsluitend gesteund door de bijdragen van aardigen individuen zoals jij, dus bedankt voor je medeleven en vrijgevigheid.