De lekkerste vegan curry: recept van Lisa Goes Vegan
Curries staan bij velen veganisten al bekend als de perfecte plantaardige optie, vol met smaak en specerijen. Lisa Stel, oprichter van het populaire welbekende blog en het gelijknamige boek Lisa Goes Vegan, ging naar Sri Lanka en lette goed op bij haar favoriete kookles zodat ze ons kon vertellen hoe het moet!
Ingrediënten:
3 porties zilvervlies of rode rijst
½ kilo bospenen
2 rode uien
2 knoflooktenen
150 g sperziebonen
100 g rode linzen
1 kaneelstokje
1 tl chilipoeder
2 tl kerriepoeder
½ tl kurkuma
Zwarte peper
5 currybladeren
1 stuk gember
250 ml water
200 ml kokosmelk
Bladpeterselie ter garnering
Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de verpakking.
- Was en snijd de bospenen in dunne reepjes of plakjes van 3-4 cm lang en 1 cm dik. Hoe kleiner je de wortels snijdt, hoe eerder ze gaar zijn. Snijd de rode uien in grove ringen en kneus de knoflooktenen.
- Pak een grote soeppan en doe de bospenen, sperziebonen, linzen, gesneden ui, knoflook, alle kruiden, currybladeren en de gember bij elkaar. Voeg vervolgens het water toe en zet op middelhoog vuur.
- Zodra de worteltjes gaar zijn (ongeveer na ruim 5-7 min.) kan je de kokosmelk erbij schenken. Laat de curry nog even doorsudderen. Voeg telkens een klein scheutje water toe als het aan dreigt droog te koken.
- Proef de curry en voeg naar smaak nog een beetje extra kerriepoeder, kurkuma of zwarte peper toe. Serveer met de rijst, garneer met peterselie en enjoy!
Voor 2 of 3 personen
Dit recept is gezond, lekker en perfect voor een avond thuis met familie of vrienden. Laat ons weten of je dit recept gaat maken op Twitter via @PETANederland! Klaar voor nog meer vegan kookinspiratie? Sluit je aan bij duizenden anderen in het downloaden van je eigen gratis veganistisch starterspakket vol met tips.