Geweldig nieuws: HelloFresh stopt met het steunen van apenarbeid
Geweldig nieuws! Na verschillende onderzoeken van PETA Azië, een intensieve campagne van drie maanden en bijna 100.000 e-mails van PETA-supporters wereldwijd heeft HelloFresh bevestigd dat het Thaise kokosmelkproducten uit zijn toeleveringsketen zal verwijderen.
Apen die in de Thaise kokosnootindustrie worden uitgebuit, worden geketend en vastgebonden op stukken kale grond en gedwongen tot een leven lang kokosnoten plukken. Het weren van kokosmelkproducten uit Thailand is de enige manier om een toeleveringsketen zonder gedwongen apenarbeid te garanderen.
Dank aan iedereen die zich heeft uitgesproken en berichten heeft gestuurd naar de directie van HelloFresh.
Uit het meest recente onderzoek van PETA Azië blijkt dat HelloFresh nog steeds Thaise kokosmelk gebruikte in zijn maaltijdpakketten, ondanks dat het bedrijf op de hoogte was van de omstandigheden waaronder het wordt geproduceerd.
Het online levensmiddelenbedrijf had eerder ontkend kokosmelk te gebruiken die verbonden was aan gedwongen apenarbeid, onder verwijzing naar zwakke garanties van Thaise producenten. Uit beelden is echter herhaaldelijk gebleken dat de Thaise regering en de producenten van kokosmelk niet te vertrouwen zijn omdat ze liegen over de mishandeling van apen.
Aangezien de Thaise kokosnootindustrie de ongebreidelde apenmishandeling blijft ontkennen, is het beste wat iemand kan doen om deze dieren te helpen de aankoop van in Thailand geproduceerde kokosmelk in blik te vermijden.
Een leven lang dwangarbeid voor apen
Naar verluidt ontvoeren apenleveranciers de meeste makaken die in de Thaise kokosmelkindustrie worden gebruikt illegaal uit de natuur. Ze worden bij hun liefhebbende families weggehaald en gedwongen tot uitputtende arbeid voor mensen.
Handelaren doen stijve metalen halsbanden om de nek van de dieren en gebruiken kettingen of riemen om ze te verstikken en onder controle te houden.
Door maanden van fysieke mishandeling en bestraffing worden ze tot onderwerping gedwongen. Hun hoektanden kunnen worden verwijderd zodat ze zich niet kunnen verdedigen, en onderzoekers ontdekten dat apen verwondingen kunnen oplopen door valpartijen en dierenbeten.
Ze worden geketend gehouden op kale, met afval bezaaide stukken aarde of in krappe kooien. Vaak is er geen toegang tot voedsel, water of adequaat onderdak. Veel apen lijden onder extreme psychologische problemen door de gedwongen gevangenschap en mishandeling.
De vaart erin houden
Er is geen garantie dat kokosmelk uit Thailand niet afkomstig is van gedwongen apenarbeid. Controleer altijd het etiket op kokosmelkproducten, en als er ‘Product uit Thailand’ op staat, laat het artikel dan liggen.
Koop deze producten nooit, en dring er bij de ambassadeur van Thailand in Nederland op aan om deze wreedheid te helpen stoppen.