Reddingswerkers redden dieren van overstroming door tyfoon – Help ze nu

Geplaatst op door Melissa van den Aarssen

Kleine Carina was helemaal alleen – ze leed aan parasieten en de vervelende jeuk van schurft die haar rust verstoorde – toen tyfoon Gaemi (ook bekend als “Super Tyfoon Carina”) over de Filippijnen raasde en stortregens en overstromingen bracht. Een vriendelijke familie merkte haar op en nam haar mee naar de tweede verdieping van hun huis.

De tyfoon veroorzaakte catastrofale overstromingen, waarbij het water in sommige gebieden de tweede verdieping bereikte en talloze mensen van alle soorten ontheemd raakten.

PETA Azië haastte zich naar een evacuatiecentrum om daar gestrande dieren te voorzien van voedsel en gratis diergeneeskundige zorg. Toen het water eenmaal was gezakt, ging het team de straat op om meer dan 270 kilo honden- en kattenvoer uit te delen en dieren in nood ter plekke te behandelen. Het team redde ook de lieve Carina, die nu herstelt van haar angstaanjagende beproeving en binnenkort haar beste leven zal leiden bij een zorgzame familie die ze hebben gevonden.

Hoe jij kunt helpen om dieren in nood te redden

PETA’s Global Compassion Fund wordt uitsluitend gesteund door de bijdragen van aardige individuen zoals jij. Jouw gift helpt PETA-entiteiten en partners om positieve, duurzame veranderingen te creëren in delen van de wereld waar dieren wanhopig hulp nodig hebben – en misschien geen andere hoop hebben.